Begeleiding

Begeleiding en coaching van de stagiair wordt voor het grootste deel door de werkbegeleider. Uiteraard wordt u daarbij ondersteund door de stagedocent en Family Learning. Family Learning biedt daarnaast ook trainingen aan op het gebied van coaching.

Sollicitatie procedure
Zoals bij iedere stage moet de stagiair hiervoor ook solliciteren. Voorafgaand aan de stage ontvangt u van de stagiair een sollicitatiebrief waarin hij/zij zichzelf voorstelt, zijn motivatie beschrijft en aangeeft wat hij/zij wilt leren. Indien u akkoord gaat met de plaatsing van de stagiair ontvangt u van Family Learning verdere gegevens en informatie over de stage.


Begeleiding tijdens de stage
Gedurende de tijd dat een stagiaire bij u stage loopt wordt de student begeleidt door een stagedocent. Deze docent bezoekt de stagiair op het stageadres en houdt begeleidings- en voortgangsgespreken met u als werkbegeleider en de student in de praktijksituatie.

Training
Voor gezinnen die een stagiair gaan begeleiden organiseren we, in samenwerking met het kenniscentrum SBB (Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), coachingstrainingen. Tijdens de training worden coachingsvaardigheden aangeleerd en getraind zodat u de stagiair goed kunt begeleiden. Deze trainingen zijn gratis en bieden een erkend certificaat.