Over Family Learning

 

 

Family Learning is een erkend leerbedrijf van het Da Vinci College (MBO). We plaatsen stagiairs van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn in (gastouder)gezinnen zodat ze in de praktijk leren. Family Learning werkt in de regio Drechtsteden, Dordrecht, Hoeksche waard, Alblasserwaard, Gorinchem, Vijfheerenlanden, Land van Altena en West Brabant. We zijn een non-profit organisatie wat betekent dat we geen winst maken. Zowel praktijkbegeleiders als stagiairs krijgen daarom geen vergoeding.

 

De stages
Studenten die stage lopen via ons volgen een opleiding binnen gezondheidszorg en welzijn aan het ROC Da Vinci College. Tijdens de stages ontwikkelen ze een beroepshouding, communicatieve vaardigheden en doen vakkennis en ervaring op. In de praktijk leren is de beste manier vaardigheden op het gebied van huishoudelijke taken, persoonlijke zorg en het verzorgen van activiteiten te leren. De studenten worden hierbij begeleidt door de gezinnen (werkbegeleider) en de stagedocent.

 

Family Learning plaatst stagiairs in leer-en gastoudergezinnen maar ook in pleeggezinnen, zorgboerderijen, thomashuizen en andere kleinschalige opvang. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe gezinnen die het leuk vinden aandacht en energie te steken in een stagiair.

Het team van Family Learning bestaat uit

Inez Hakkers:                    coördinator en praktijkopleider (regio Gorinchem e.o.)
Margreet de Kraauw:       praktijkopleider (regio Dordrecht e.o.)
Vera Kortland:                  secretarieel medewerker