Gezinnen

U helpt een stagiair en de stagiair helpt u. De stagiair ondersteunt bij alle huishoudelijke werkzaamheden en met de kinderen en tegelijkertijd coacht u de stagiair.

Een stagiair bij u in huis
Tijdens de dagen dat de stagiair bij u in huis is, begeleidt u haar tijdens alle werkzaamheden. Zo leert de stagiair hoe bepaalde klussen het beste aangepakt kunnen worden. Daarnaast ontwikkelt hij/zij vaardigheden als samenwerken, overleggen, plannen en organiseren. U helpt de stagiair zich verder te ontwikkelen en de studie succesvol af te ronden en u heeft er thuis een paar extra handen bij.

Taken van de stagiair
De stagiair komt alle huishoudelijke vaardigheden leren zoals die in een gezin voorkomen. Naast huishoudelijke taken als schoonmaken, bedden verschonen, verzorgen van de was en strijk, maaltijden bereiden, boodschappen doen, helpt de stagiair ook bij de persoonlijke zorg en begeleiding van de kinderen zoals wassen, aankleden, eten geven, voorlezen, knutselen en andere activiteiten.

 

Wat voor stagiairs kunt u verwachten?
De stagiaires die bij u in huis komen zijn mbo-studenten die een opleiding volgen binnen gezondheidszorg en welzijn. Op school leren ze de theorie en belangrijke vaardigheden die ze nodig hebben en tijdens de stages leren ze in de praktijk van u als werkbegeleider. U mag van de stagiair verwachten dat ze een positieve beroepshouding heeft en gemotiveerd is om te leren.

Voorwaarden stagegezin
Onze stagiairs worden geplaatst in gezinnen met kinderen. Minimaal 1 kind onder de 4 jaar is een voorwaarde om begeleider te kunnen worden. De voorkeur gaat echter uit naar gezinnen met meerdere kinderen waarvan minimaal 1 kind onder de vier jaar.
U heeft mbo –niveau en aantoonbare aanwezigheid van coachingsvaardigheden (het is ook mogelijk deze te behalen via de gratis basistraining aangeboden door Family Learning).
Begeleiding van een stagiair vindt plaats bij u thuis gedurende 1 tot 3 dagen in de week.
De begeleider is daarbij altijd aanwezig, een stagiair mag dus niet als oppas worden ingezet.